Kamperen in Italië

Kamperen tijdens uw Vakantie in Italië betekenen ‘La Dolce Vita’, volop genieten dus van al het goede van het leven! Allereerst is het natuurlijk het warme klimaat dat een reis naar Italië zo aantrekkelijk maakt. Behalve dat Italië zeven keer zo groot is als Nederland heeft het ook veel verschillende gezichten. Iedere streek is weer anders en heeft zijn eigen uitstraling, vanwege haar eigen geschiedenis en de enorme diversiteit aan landschappen in Bella Italia. De zonovergoten stranden in Puglia, fascinerende steden in Toscane, palmen boulevards in Le Marche, bloemenpracht in Umbrië, sprookjesachtige meren in het noorden, de witte stranden op Sardinië en Sicilië, waar het prachtig snorkelen of duiken is. Wilt u Italië verkennen met uw camper of juist middels een wandelvakantie, dat kan natuurlijk ook.

Lees verder

Meer dan 500 campings door heel Italië
Bekijk alle campings

Kamperen in Italië

In Italië zijn duizenden campings in alle soorten en maten om te kamperen. U kunt kiezen uit grote showcampings die veel aan animatie doen, u kunt kiezen uit middelgrote campings met of zonder animatie, kleine campings, familiecampings, jongerencampings, drukke typisch Italiaanse campings of juist rustige campings. Dichtbij een dorp of een stad of juist afgelegen, omringt door  rust en natuur. U kunt kamperen in Italië direct aan zee, aan een meer of aan een rivier. Kortom, er is enorm veel keus.

De campings zijn over het algemeen goed uitgerust met faciliteiten en service, zodat u tijdens het kamperen in Italië toch over de gewenste voorzieningen kunt beschikken. Er is bijna altijd een restaurant of snackbar aanwezig of een klein supermarktje waar u kranten en uw dagelijkse boodschapjes kunt kopen. Vaak zijn er ook meerdere sanitairgebouwen met douches, wastafels, afwasruimtes en wasmachines. Wat er exact is verschilt uiteraard per camping. Bovendien bieden veel campings animatie aan voor zowel kinderen als ouderen.

Kampeerplaatsen Italiaanse campings

De meeste campings in Italië hebben 3, 4 of 5 sterren. Dat houdt in dat het goede campings zijn, met veel faciliteiten en over het algemeen goede beoordelingen. Veel kampeerplaatsen zijn tegenwoordig uitgerust met een elektriciteitsaansluiting en een waterpunt. De gemiddelde plaats op te kamperen in Italië is zo’n 80 m2 groot en vaak omheind met laagbegroeiing of haagjes om uw privacy te geven.
Bijna elke Italiaanse camping heeft wifi, dit kan gratis zijn maar soms moet er ook voor betaald worden. Verder zijn op veel campings honden toegestaan. De richtprijzen voor een nacht op een camping in Italië is zo rond de 35 tot 40 euro. Bovendien spelen tegenwoordig veel campings in op de Glamping behoefte van de gasten verhuren tegenwoordig veel campings ook stacaravans, bungalows of chalets. Voor gasten die komen kamperen maar niet over een koelkast beschikken en toch hun producten koud willen houden in de warme zon, is er vaak een koelkastverhuur.

Als u een camping boekt via campingsitalia.nl gaat de aanvraag direct naar de camping, zodat er geen schakel meer tussen zit. Zo wordt een camping in Italië boeken ineens heel eenvoudig!

Geniet van uw kampeervakantie in Italië, Andiamo!

Bekijk hier alle campings in Italië

Camping Orta Lago d'Orta