Camping Lombardije

Camping LombardijeCamping Lombardije zal bij veel mensen niet meteen herkenning oproepen, maar zegt men vakantie aan het Gardameer, dan gaat bij de meeste mensen wel een lichtje branden. Lombardije is de regio met de bekendste meren van Italië waar veel toeristen hun vakantie doorbrengen. De Noord-Italiaanse meren zijn mooi en sfeervol, de bergen dalen naar de oever van het meer en statige grote hotels domineren mooie stadjes. Het Gardameer, het Comomeer en het Lago Maggiore zijn bijzonder beroemd en zijn al eeuwen populair. Lombardije is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

Vakanties in de natuurGezinsvakantiesActieve Vakanties

Aanbieders Camping Vakanties in Lombardije

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Bekijk de campings Lombardije (31)

Camping Giglio

Gargnano, Camping Lombardije
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Montorfano

Montorfano, Camping Lombardije
Richtprijs €29 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Lido Boschetto

Maccagno, Camping Lombardije
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Tiglio

Sirmione, Camping Lombardije
Richtprijs €37 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping San Giorgio

Manerba-del-garda, Camping Lombardije
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Lombardije

Vakantie op een Camping in Lombardije

Camping in LombardijeHet Gardameer is het grootste meer van Italië. Het is lang en slank met een zuidelijke oever met lage, glooiende heuvels en een contrasterend noordelijke deel dat wordt omringd door torenhoge bergen. Populaire bestemmingen zijn Desenzano del Garda en Sirmione. het Comomeer is rustiger en meer bebost dan het Gardameer.

U kunt met een stoomboot varen tussen de badplaatsen en de statige tuinen die vaak open zijn voor het publiek. Het Lago Maggiore is het een na grootste meer van Italië, dat zich uitstrekt tussen Lombardije en Piemonte tot in de Alpen. Het meer wordt druk bezocht door toeristen, vooral in de zomer, en heeft sfeervolle resorts zoals Stresa. De beroemde tuinen van de Borromeus-eilanden, Isola Bella en Isola Madre maken de bestemming de moeite waard.

Stedentrip Milaan

De hoofdstad van Lombardije is Milaan en is een van de belangrijkste en meest stijlvolle steden in Italië. Voor een stedentrip naar Milaan zijn vele argumenten te verzinnen. Liefhebbers van mode kunnen hier naar hartenlust winkelen. Milaan is wereldwijd een toonaangevende stad op het gebied van de haute couture. Versace en Armani hebben hier hun thuisbasis. Ten noorden van het Domplein ligt het modecentrum van de stad, Quadrilatero. In de welvarende en bruisende zakenstad Milaan is ook op cultureel vlak veel te ontdekken, van oude kerken tot boeiende musea en galeries. In het beroemde theater La Scala worden opera’s opgevoerd.

De meeste bezienswaardigheden in Milaan bevinden zich in het centrum en er is genoeg te zien. De belangrijkste kerk is de enorme Duomo (de op drie na grootste kathedraal ter wereld) waar zo’n vier eeuwen aan gebouwd is. Verder is er de Castello Sforzeco, een fort gebouwd in 1368, dat later werd omgebouwd tot een elegant en prachtig renaissance verblijf. Het Scala (operagebouw) werd voltooid in 1776 en er worden prachtige theatrale producties vertoond. En dan zijn er nog het Palazzo Reale met het Museo Civico.

De Santa Maria delle Grazie is een mooie kerk die stamt uit 1463, waar ‘Het Laatste Avondmaal’ van de beroemde schilder Leonardo da Vinci te zien is.

Campings in LombardijeEen ander hoogtepunt en zeker een bezoek waard is de stad Brescia. In eerste instantie zult u denken dat het om een moderne stad gaat. Maar de 30 verdieping tellende Crystal Palace, die de skyline beheerst, heeft u gefopt. Brescia heeft namelijk een eeuwenoud historisch centrum. Bezoek de 15e eeuwse kerk Santa Maria dei Miracolo en bewonder de rijk versierde gevel met marmeren reliëfs. Of wandel door het centrum waar de best bewaarde Romeinse gebouwen in heel Noord-Italië te vinden zijn.

Vakantie in de natuur van Lombardije

Door het gevarieerde landschap, met bergen en meren, kunt u tijdens u vakantie kiezen uit verscheidende activiteiten. Zo hoeft u zich tijdens vakanties Lombardije nooit te vervelen. Wandelen in het schitterende natuurgebied Parco Nazionale dello Stelvio, zwemmen, zonnen of cultuur snuiven in de steden Milaan, Bergamo of Brescia, alles is hier mogelijk.

Vakantie vieren in Lombardije klinkt in eerste instantie misschien wat onwennig in de oren, maar als men zich beseft dat in deze veelzijdige regio de belangrijkste Italiaanse meren te vinden zijn die veel toeristen trekken, dan snapt u waarschijnlijk al dat in Lombardije de vakantie doorbrengen een uitstekend idee is.

In het gevarieerde landschap van Lombardije vindt u behalve Milaan (de hoofdstad van de regio) ook de oostelijke oever van het Lago Maggiore, de meren van Varese, lseo en Como en het westelijke deel van het Gardameer. Naast de meren bestaat de regio uit de Povlakte en de Alpen.

Door de verschillende elementen in het landschap kunt u tijdens uw vakantie in Lombardije vele uiteenlopende activiteiten doen. Relaxen aan het water, sportief de bergen in trekken, opgaan in de natuur of u vergapen aan de culturele en historische bezienswaardigheden die u vindt in steden als Milaan, Bergamo of Brescia.

Strandvakanties Lombardije

Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd, strandvakanties in Lombardije, mede door dat het niet aan zee ligt. Door de verschillende mooie en grote meren zijn er genoeg stranden aanwezig voor liefhebbers van zon en strand. Het grootste en wel bekendste meer is het Gardameer met een oppervlakte van 370 km2. Door de oleanders, citrusbomen en de cipressen heeft het Gardameer een schilderachtig karakter.

Campings in LombardijeAlleen aan de westkust tussen Riva en Gargnavo heeft een steile rotspartij. Verdere bekende meren met mooie stranden zijn het Lago Maggiore, het Comomeer en het Iseomeer. Meren die jaarlijks meer dan duizenden toeristen trekken. Vooral de kampeerterreinen bij het Lago Maggiore en het Iseomeer zijn zeer aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen.

Weer en klimaat Lombardije

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 4 8 13 17 22 26 29 28 24 18 10 5
Minimum temperatuur -3 -1 3 7 11 15 18 17 14 9 3 -2
Uren zon per dag 2 4 5 6 7 8 9 8 6 4 2 2
Dagen met neerslag 8 7 8 9 9 8 6 8 6 7 9 7
Luchtvochtigheid 86 81 75 76 73 71 72 72 75 79 85 86

 

Reizen Lombardije

Vakantie LombardijeWanneer u met de auto naar Lombardije wilt reizen dan moet u ongeveer 1200 kilometer rijden. Nadat u via Zwitserland Italië bent binnen gereden reist u langs het Comomeer richting Milaan, de hoofdstad van Lombardije. Vervolgens kunt u de bergen ingaan, een van de mooie meren aan doen of een stedentrip maken.

Een andere optie is om te vliegen naar Milaan (Malpensa of Linate) of Bergamo. Naar Lombardije is het ongeveer een uur en een kwartier vliegen vanaf de vliegvelden van Amsterdam, Brussel, Düsseldorf, Eindhoven of Munster. Zowel de reguliere vliegtuigmaatschappijen als low-cost airlines doen deze bestemmingen aan. Vanaf deze vliegvelden is het dan nog nog maar een korte rit naar uw vakantiebestemming.

Kamperen Lombardije

Lombardije is een regio in Noord-Italië die zich uit strekt van de Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. In het westen wordt Lombardije begrensd door het Lago Maggiore en de rivier Ticino, in het oosten door het Gardameer en de rivier de Mincio. Lombardije wordt omringd door Zwitserland, Trentino-Zuid Tirol, Veneto, Emilia-Romagna en Piemonte.

Glamping LombardijeVan alle Italiaanse regio’s heeft Lombardije de meeste inwoners, terwijl het op 3 na de grootste oppervlakte heeft. Het is dan ook een dichtbevolkt gebied. De regio kan in drie stukken gedeeld worden: De Povlakte, de meren en de Alpen.

De Povlakte is het meest geïndustrialiseerd met de grote steden Milaan, Brescia en Bergamo. Op het Ortameer na liggen alle grote Noord-Italiaanse meren in Lombardije. De meren zijn zomers de belangrijkste toerische trekpleister.

In Lombardije liggen enkele van de hoogste bergtoppen van de Alpen waaronder de Piz Bernina (4049 meter). De twee belangrijkste Lombardische Alpendalen zijn het Valtellina en het Val Camonica. Een groot deel van het gebergte is beschermd gebied.

De regio van de Lombarden dankt zijn naam aan de Longobardi. Deze ‘barbaren’ vestigden zich hier in de 6e eeuw voor Christus en hebben er mede voor gezorgd dat de Romeinen het veld moesten ruimen. In de 12e eeuw werd door machtige families de Lombardische Liga opgericht die zich een behoorlijke zelfstandigheid en welvaart verwierf. Uit de periode die volgde stammen de palazzi, kerken en vele kunstschatten.

In de Middeleeuwen is vaak om dit gebied gestreden. In 19e eeuw ging Lombardije deel uitmaken van het Koninkrijk Sardinië. De regio is in economisch opzicht zeer belangrijk voor Italië. Vooral dankzij het specialisme van handelen en bankieren heeft Lombardije een levensstandaard die nog immer hoger is dan in Nederland.

Op vakantie naar Lombardije, Andiamo!

Lombardije, een streek waar elke vakantieganger wel eens naar toe wil. Besneeuwde bertoppen in de Alpen, zijn prachtige bergmeren en Milaan als mooiste en belangrijkste stad van deze regio. Lombarije, het vakantiedoel, zowel in de winter als in de zomer. Vakantie vieren in Lombardije is vakantie vieren zoals het moet. Bij de meren met zijn mooie stranden om te genieten van de zon, en voor de watersport. Mooie historische steden om te bezichten. Dus een streek in Italië voor elk wat wils. Op vakantie naar Lombardije, Andiamo!

Blog Lombardije: De onbekende wijnstreek van Italië

De Oltrepò Pavese is de onbekende wijnstreek in Lombardije ten zuiden van Milaan en tegelijkertijd het Toscane van Noord-Italië: het wordt gekarakteriseerd door glooiende heuvels, wijngaarden, kastelen, middeleeuwse dorpjes en panoramische vergezichten. Lees verder >>

 

Bekijk alle Camping in Lombardije

Aanbieders Camping Vakanties in Lombardije

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!