Vakantie vieren in Italië

U vindt hier een ruim en divers aanbod van campings in Italië, groot en klein, luxe en eenvoudig, allemaal gepresenteerd in een handig overzicht. Om u beter te kunnen helpen bij het vinden van die camping voor uw vakantie in Italië waar u echt naar op zoek bent, heeft Andiamo voor u de campings ingedeeld naar thema’s. Deze thema’s sluiten aan bij de wensen van de verschillende vakantiegangers, voor elk type is er een profiel samen gesteld voor uw vakantie in Italië. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende thema’s, zodat u in combinatie met de gewenste faciliteiten, ligging etc. eenvoudig die campings in Italië kunt vinden die aan uw voorkeurscriteria voldoen. Van al deze campings in Italië vindt u een uitgebreide beschrijving, foto’s en gedetailleerde informatie.

Lees verder

Meer dan 500 campings in Italië
Bekijk de campings

Vakantie op een Camping in Italië

Vakantie in Italië betekent buiten leven en genieten! Allereerst is het natuurlijk het warme klimaat dat een reis naar Italië zo aantrekkelijk maakt. Houdt u van zon, culturele hoogtepunten, landschappen, mooie steden, boek dan een reis naar Italië! U reist dan naar de mooiste regio’s zoals het beroemde Gardameer of Toscane, de bergen van Trentino, het landelijke Le Marche, cultuurrijke Lazio, de stranden van Liguria of Emilia Romagna, en wat dacht u van de eilanden Sardinië of Sicilië met heuvels en talloze pittoreske plaatsjes.

Italië, officieel de Italiaanse Republiek, wordt vanwege de langgerekte vorm ook wel ‘de laars’ genoemd. Italië was in de Oudheid het centrum van het Romeinse Rijk, dat uitgroeide tot het grootste rijk van Europa. Later stond in Toscane de wieg van de Renaissance. In 1861 vond de Italiaanse eenwording plaats, en sinds de monarchie in 1946 door de bevolking werd weggestemd, is het bestaan van de Repubblica Italiana een feit. Er wonen 58 miljoen Italianen.

Een groot deel van het vasteland van Italië is gelegen op het Apennijns Schiereiland. Het grondgebied is ruim 300 duizend km² en is daarmee meer dan zeven keer zo groot als Nederland. De afstand van noord naar zuid bedraagt ca. 1200 kilometer. Van oost naar west daarentegen liggen de afstanden maar tussen 54 en 170 kilometer. Het meest zuidelijke gelegen punt van het land is het eilandje Lampedusa, dat dichter bij Tunesië ligt dan bij Italië. Halverwege Rome en Napels ligt de grens tussen het zuiden, de Mezzogiorno, en het noorden. Italië bestaat uit vier landschappen: het Alpengebied, de Po-vlakte, het Apennijns schiereiland en de eilanden. Tot de beroemde Italiaanse meren behoren het Gardameer, Comomeer, Lago Maggiore, Lago di Bolsena en het Trasimeno meer. De grootste rivieren zijn de Po (652 kilometer lang) en de Adige (410 kilometer lang).

Vakantie vieren in Italië

Italië ligt midden in de Middellandse Zee, omringt door de Adriatische Zee aan de oostkant, de Ionische Zee aan de zuidkant en aan het westen ligt de Tyrreense Zee. De totale kustlijn bedraagt zo’n 7600 kilometer, dat is inclusief de 3766 eilanden die bij Italië horen. Hierdoor is er voor elk wat wils wat strand betreft, uitgestrekte aflopende witte zandstranden die geschikt zijn voor kinderen, kiezelstranden, stranden waar u kunt duiken of snorkelen. Ook voor de watersporters is de kust van Italië een waterparadijs, maar op de vele stranden kunt u natuurlijk gewoon lekker zonnen. U moet er wel rekening mee houden dat er vele delen van stranden zijn afgezet en alleen toegang bieden voor gasten van bepaalde hotels of bent u verplicht een ligbed of parasol te huren. Dit is het zogenaamde bagni. Hier is meestal wel een bar, toilet en strandwacht aanwezig.

De beste maanden om Italië te ontdekken zijn april, mei, juni, september en oktober. De temperatuur is dan aangenaam en de populaire plaatsen zijn nog niet overspoeld door het massa toerisme. Bovendien is de natuur in het voorjaar op haar mooist als alles in bloei staat. Bent u op de zomer aangewezen dan moet u opgewassen zijn tegen de hoge temperatuur. Gebruik dan de dag zoals de Italianen dat zelf ook doen: ga op het heetst van de dag lekker luieren binnen of in de schaduw van het kampeerterrein en onderneem pas weer iets vanaf een uur of half 4 als ook de winkels weer open gaan. Houdt er wel rekening mee dat in de zomer de prijzen duidelijk hoger zijn net als de kans op files en wachtrijen. Voor de zomermaanden is het noodzakelijk vroeg te reserveren.

In de steden vindt u zoveel kunstschatten en fraaie architectuur, dat is haast niet te beschrijven! En ten allen tijde kunt u genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Deze combinatie vormt ‘La Dolce Vita’. Bovendien wordt op de campings alles in het werk gesteld u een onvergetelijke tijd te bezorgen, met uitstekende voorzieningen en hartelijke gastvrijheid. Aan één vakantie in Italië heeft u niet genoeg. Het mag duidelijk zijn dat als u afreist naar één van de campings in Italië u zeker een bijzonder mooie vakantie tegemoet gaat. Rest er nog één ding te zeggen:

Op Vakantie naar Italië, Andiamo!

Bekijk hier alle campings in Italië

Campings in Italië