Camping Piemonte

Camping PiemonteCamping Piemonte ligt in een minder toeristisch, maar zeker niet een minder mooie vakantiegebied. Al vanaf de 15de eeuw was Piemonte nauw verbonden met het voormalig koningshuis Savoye van Italië. Uw vakantie in Piemonte zal u zeker langs Turijn leiden, qua kunst- en cultuur bijna onovertroffen, maar heel de regio is daar rijk aan. Beroemd zijn de gebouwen uit het Barok, maar ook vanuit de Middeleeuwen en de Renaissance is veel bewaard gebleven. Piemonte is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

Vakanties in de natuurActieve VakantiesCulturele reizen

Aanbieders Camping Vakanties in Piemonte

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Bekijk de campings in Piemonte (19)

Camping 2000

Castelletto-ticino, Camping Piemonte
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Yolkipalki

Bognanco, Camping Piemonte
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Riviera

Maderno, Camping Piemonte
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Holiday

Feriolo, Camping Piemonte
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Valle Romantica

Cannobio, Camping Piemonte
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle Campings in Piemonte

Vakantie op een Camping in Piemonte

Camping in PiemonteEr zijn vele bezienswaardige en authentieke plekken te vinden in Piemonte. In de wijndorpjes van de Langhe, de stadje Alba, Asti, Serralunga en Cherascokun kan men zich goed vermaken. Daarnaast zijn er nog de meer in de bergen gelegen dorpjes die bewaard gebleven zijn zoals Sauze d’Oulx en Bardonecchia. Ten zuiden van Turijn leveren de wijngaarden op de glooiende heuvels van Monferrato en Langhe uitstekende Barbera, Barbaresco en Barolo wijnen. Ook de truffel is een culinaire verwennerij. De karakteristieke Italiaanse straatjes met restaurants, cafés en barretjes kunnen u ongetwijfeld behagen tijdens uw vakantie in Piemonte.

Vakantie in de natuur

Zoals de naam al zegt wordt Piemonte begrensd door hoge bergmassieven. De hoge toppen van de Alpen zijn nooit ver weg tijdens uw vakantie in Piemonte. De Ligurische Apennijnen, de uitgestrekte Po vlakte en het merengebied maken het landschap bijzonder afwisselend en aantrekkelijk.

Campings PiemonteVerder ligt er in  de provincie Piemonte een waar stukje paradijs, ‘de Langhe’ geheten. In dit meer dan mooie gebied produceren gepassioneerde boeren de heerlijkste wijnen. Verder zijn hier de befaamde hazelnootbomen van de ‘Alta Langa’. Dit ongerepte landschap ademt rust uit. Terwijl u de streek verkent van kleine burchten en charmante dorpjes vindt u de sfeer van ‘er was eens …‘  In dit sprookje neemt de gastvrije bevolking u vriendelijk op, kunt u zichzelf trakteren op de plaatselijke keuken en de heerlijke wijnen.

Piemonte kent naast Turijn geen grote steden maar heeft wel prachtige natuurgebieden waar men in elk jaargetijde leuke activiteiten kan doen. Skiën in de winter, wandelen in de heuvels in het voorjaar; aan het Lago Maggiore of het Ortameer relaxen in de zomer en gastronomisch genieten in de herfst.

Kamperen in Piemonte

Camping Piemonte

De regio Piemonte staat niet bekend als een zeer toeristisch gebied, met uitzondering van het Lago Maggiore. Maar de regio is zeker niet minder mooi dan de andere gebieden in Italië. Als u op vakantie gaat naar Piemonte dan gaat u naar een minder toeristisch, maar zeker niet naar een minder mooie gebied.

Als u uw vakantie viert in Piemonte moet u zeker een bezoek brengen aan Turijn. Wat kunst en cultuur betreft, bijna onovertroffen, maar u zult merken dat de gehele regio hier rijk aan is. Vooral de gebouwen uit het Barok, zowel uit de Middeleeuwen en uit de Renaissance is er veel bewaard gebleven.

Vele wijnen hebben deze streek beroemd gemaakt. Beroemde witte of rode wijnen zijn Nebbiolo, Dolcetto, Gavi of de Asti Spumante worden over gehele wereld verkocht. Maar uit de keuken is de Alba truffel het witte goud van Piemonte. Deze worden vooral hoofzakelijk gevonden in Langhe.

Al dit lekkers kunt u natuurlijk proeven in een van de vele restaurants die in de mooie stadjes zijn te vinden en waar u heerlijk kunt wandelen door de karakteristieke Italiaanse straatjes. Natuurliefhebbers kunnen ook zeer goed terecht in Piemonte, want het gebied wordt begrensd door hoge bergen van de Alpen, ook de uitgestrekte Po-vlakte en de meren gebieden maken het landschap zeer afwisselend.

Weer en klimaat Piemonte

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 6 8 12 16 20 24 27 26 23 17 11 7
Minimum temperatuur -2 0 3 6 10 14 17 16 13 8 3 -1
Water temperatuur
Uren zon per dag 4 4 5 6 6 7 9 7 6 5 4 4
Dagen met neerslag 9 10 11 14 16 14 11 12 10 11 11 19
Luchtvochtigheid

Strandvakanties Piemonte

Het beroemdste meer is het Lago Maggiore, een van de meest idyllische vakantie bestemmingen in Italië in het noordelijk gedeelte van Piemonte, een prachtig meer met langs de oevers een exotische beplanting. Toch mag ook het Lago d´Orta niet vergeten worden. Als u tijdens uw verblijf op een kampeerterrein graag de zee opzoekt dan kan dat ook, want de Bloemenriviera is nabij, met prachtige kustplaatsjes en prachtige stranden. Hier kunt heerlijk genieten van de mooie stranden dat Italië te bieden heeft. Al met al, Piemonte is een vakantiegebied voor iedereen en voor elk wat wils.

Reizen Piemonte

Piemonte is Italiaanse gastvrijheid aan de voet van de Alpen. Proef deze gastvrijheid eens in de mooie stad Turijn, vol met prachtige pleinen en paleizen. U kunt de Italiaanse keuken proberen met zijn heerlijke wijnen of er op uitgaan in het mooie heuvellandschap van Langhe en Roero met zijn oude dorpjes en kastelen. Zomers kun je je heerlijk vertoeven aan het schitterende Lago Maggiore. Piemonte is ideaal voor cultuur, actieve wandel- en fietsvakanties of heerlijk ontspannen aan het water.

Piemonte is dan wel op 2 na de grootste provincie van Italië, toeristisch gezien was het nooit het meest ontwikkelde gebied, maar daar komt verandering in. Het heeft de kolossale bergen te bieden, en meren als het Lago Maggiore en daarnaast herbergt het aantrekkelijke streken als de Langhe met haar culinaire toppen. Voor een stedentrip is de provincie hoofdstad Turijn de aangewezen bestemming.

Piemonte grenst aan Zwitserland en Frankrijk en aan de Italiaanse regio’s Valle d’Aosta, Liguria, Emilia-Romagna en Lombardije. Het Aosta-dal (Valle d’Aosta) hoort historisch en geografisch bij Piemonte, maar is tegenwoordig een autonoom gebied. De regio Piemonte heeft een oppervlakte van meer dan 25 duizend km² en ongeveer 4,3 miljoen inwoners.

De naam Piemonte betekent in het Italiaans letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Qua landschap zijn er drie delen te onderscheiden: het Alpengebied in het oosten en noorden (met als hoogste toppen de Grenzgipfel en de Gran Paradiso), de Po-vlakte met de grote steden als Turijn en het heuvelland in het zuidoosten.Dit maakt Piemonte qua landschap afwisselend en aantrekkelijk.

Cultuur in Piemonte

De geschiedenis en ontwikkeling van Piemonte zijn nauw verweven met de bijzondere geografische ligging van de regio. Het gebied wordt begrensd door hoge bergmassieven en daardoor controleert het de strategische doorgangen over de Matterhorn en de Montgenèvre. Piëmonte was daardoor altijd het gebied waar iedereen doorheen moest die Rome en Italië wilde veroveren. Vanaf de 15de eeuw is de geschiedenis van Piemonte verbonden met die van het Huis Savoia. De Piemontesi hebben daar de Franse inslag aan overgehouden (men kan het horen aan het accent).

Reizen PiemontePiemonte werd in de 19de eeuw het belangrijkste centrum van de Risorgimento: Vittorio Emanuele II van Savoia en Cavour (net als Mazzini afkomstig uit deze streek) bereikten samen met Garibaldi de Italiaanse eenheid. Piemonte is mede hierdoor rijk aan kunst- en cultuurschatten. Ook veel palazzi, kerken en musea herinneren hieraan. Beroemd zijn de barokke gebouwen van Turijn, maar ook uit de Middeleeuwen zijn nog prachtige gebouwen bewaard gebleven.

In de Langhe, maar ook in Monferrato, de streken ten zuiden / oosten van Turijn met hun glooiende heuvels, kan men volop genieten van Italie’s mooiste wijnen en van het witte goud, de truffels. Culinaire rijkdom ten top in deze ook qua landschap fantastische regio. De hier gelegen wijngaarden leveren prachtige wijnen op als de beroemde Barolo, de Barbaresco en de Moscato d’Asti, maar ook de Vermouth komt uit Piemonte. Qua keuken wordt deze streek het Bourgogne van Italie genoemd.

Op vakantie naar Piemonte, Andiamo!

Er zijn vele bezienswaardige authentieke dorpjes te vinden in Piemonte. In de wijndorpjes van de Langhe, de stadje Alba, Asti, Serralunga en Cherascokun kan men zich goed vermaken. Daarnaast zijn er de meer in de bergen gelegen dorpjes nog bewaard gebleven zijn zoals Sauze d’Oulx en Bardonecchia.

Piemonte kent naast Turijn geen grote steden maar heeft wel prachtige natuurgebieden waar men in elk jaargetijde leuke activiteiten kan doen. Skiën in de winter, wandelen in de bergen of de heuvels of een stad bezoeken in het voorjaar; aan het Lago Maggiore of het Ortameer relaxen in de zomer en gastronomisch genieten in de herfst. Op vakantie naar Piemonte, Andiamo!

Blog Piemonte: Dichtbij, maar toch ver weg

De Italiaanse provincie Cuneo, in de regio Piemonte is voor ons Nederlanders vrij onbekend. Is het niet dat de Barolo’s, Truffels, Cinzano en ‘Slow-Food’ er vandaan komen maar anders als ‘uithoek’ boven Ventimiglia is er weinig van bekend. Lees verder >>

 

Bekijk alle Campings in Piemonte

 

Aanbieders Camping Vakanties in Piemonte

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!