Camping Lazio

Campings LazioVakantie op een camping in Lazio is voor de echte Italië liefhebber iets om intens van te genieten. Met een stad van het kaliber zoals Rome dat is, een prachtig landschap, stranden, meren, parels op cultureel en culinair vlak is Lazio een regio waar u tijdens uw vakantie alle kanten uit kunt. Met Rome als hoofdstad is Lazio een zeer belangrijk gebied wat betreft geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie, religie en cultuur in het algemeen. Lazio is een levendige plek om uw volgende Italiaanse vakantie in door te brengen; voor ieder wat wils voor ieder type vakantieganger; van de avonturier tot aan de ontspannende toerist.

Aanbieders Camping Vakanties in Lazio
Luxe kampeervakanties in Europa Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Bekijk de campings in Lazio (20)

Camping Village Fabulous

Rome, Camping Lazio
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping I Pini Family Park

Fiano Romano, Camping Lazio
Richtprijs €36 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Blu International

Bolsena, Camping Lazio
Richtprijs €26 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Village California

Montalto-di-castro, Camping Lazio
Richtprijs €41 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Lido Camping Village

Bolsena, Camping Lazio
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Lazio

Vakanties op een Camping in Lazio

glamping lazio

Voor uw volgende leuke vakantie naar Italië, bezoek de regio Lazio en verblijf op één van de mooie campings. De grootste stad van het land, Rome, ligt hier, alsmede de interne staat Vaticaanstad, het hoofdkwartier van de Katholieke Kerk. Lazio is het derde meest bevolkte gebied van Italië en heeft de een na grootste economie. Wanneer in de provincie Lazio bent mag een bezoek aan Rome niet ontbreken.

Maar er is hier veel meer te zien, want ook buiten Rome zijn verspreid over de regio honderden abdijen, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden te zien. De meest in het oog springende plaatsen zijn de Castelli Romani, de voormalige buitenplaatsen van de Romeinse elite, en het wereldberoemde Tivoli.

De naam Lazio komt van het oude volk de Latijnen. Het is de bakermat van de Latijnse taal, en daarmee van alle Romaanse talen. Lazio kende oorspronkelijk veel invloed van de Etrusken. Aan de grens met Toscane en Umbria vindt men hier nog veel restanten van. Daarna volgde de beroemde tijd van de Romeinen. Vanaf de middeleeuwen maakte Lazio tot in de 19e eeuw deel uit van de Kerkelijke Staat met de Paus aan het hoofd.

Vakantie in de natuur

Lazio heeft voor zijn vakantie veel in petto. Vooral het landschap spreekt tot verbeelding. Dit is voornamelijk vlak, met wat rollende heuveltjes en bergen hier en daar. In het heuvelachtige landschap van Lazio liggen een aantal meren die met name bij kampeerders erg populair zijn.

Door de vele vulkaanuitbarstingen werd de gehele bodem met lava bedekt. Hierdoor ontstond de nu zeer vruchtbare grond met de vele wijngaarden en olijfbomen. Door deze uitbarstingen zijn er meren ontstaan in de kraters, deze meren worden steeds bekender bij de Nederlandse toeristen. De Lago di Bracciano en Lago di Bolsena zijn de bekendsten. Bovendien is Bracciano een mooi voorbeeld van een gezellig dorp. Een mooi uitstapje is het schitterende Bolsena meer, het grootste vulkanische meer van Europa. Het meer vult een gigantische vulkanische krater en is al vele jaren een populaire bezienswaardigheid!

Niet ver van deze plaatsen vandaan ligt het nationale natuurpark Circeo, met vele verschillende vogels, wilde zwijnen en stekelvarkens. Zo ziet u, Lazio is zeer geschikt voor een afwisselende vakantie, met strand, cultuur en natuur kan ieder hier zijn vertier vinden.

Stedentrips Lazio

camping lazio

Een vakantie in Lazio is voor de echte vakantieganger iets om intens van te genieten. Vooral de stad Rome, een prachtig landschap, de stranden, meren en de steden op cultureel en culinair vlak.

Als u aan Italië denkt, denkt u vaak ook aan Rome, de hoofdstad die ligt in de regio Lazio. Als u in deze prachtige streek bent met zijn mooie stranden en meren. Ook moet u een bezoekje brengen aan de hoofdstad van de Katholieke Kerk, Vaticaanstad. Een stedentrip naar Rome is een ontdekkingstocht maken in een stad die uitpuilt van culturele schatten. Van wereldberoemde Romeinse opgravingen, maar ook een stil pleintje met een mooie fontein.

Strandvakanties Lazio

vakantie lazioWaterliefhebbers kunnen natuurlijk behalve naar de (krater)meren of de hete bronnen in het heuvellandschap van Lazio ook naar de Tyrheense kust. Hier vindt u enkele levendige badplaatsen met heerlijke zandstranden, daarom is een strandvakantie vanaf uw kampeerterrein aan de kust van Lazio uitermate geschikt om te combineren met een bezoek aan het culturele Rome. De kust bij Rome is echter niet zo spectaculair en vaak erg druk bezocht door Romeinen die in de zomer de hete stad ontvluchten.

Een uitzondering van deze Romeinse massa-drukte vormt het stukje kust bij de pittoreske plaatsjes Gaeta en Sperlonga. Deze badplaatsen liggen ten zuiden van Rome. Sperlonga is een populaire badplaats met zandstranden. De oude stad is gebouwd op een rotsachtige kaap. De nieuwere wijken zijn aan zee gebouwd net zoals in Gaeta. Ze zijn uitermate geschikt voor een afwisselende vakantie waarbij het ontdekken van Rome afgewisseld wordt met zon en strand waarbij u helemaal tot u rust kunt komen.

Gaat u dus liever niet naar de drukke trekpleisters,  trek er dan op uit naar de kustlijn van Lazio, waar zich vele prachtige resorts bevinden, zoals Gaeta, Sabaudia, maar ook de prachtige eilanden Ponza en Ventotene. Hier kunt u heerlijk van de zon genieten, of misschien maakt u liever gebruik van de vele watersport mogelijkheden. Doe inspiratie op en boek vandaag uw vakantie naar een camping in Lazio nog.

Kamperen Lazio

Een autovakantie naar Lazio heeft de A1, de Autostrada del Sole als meest voor de hand liggende aanrijdroutes. Deze route gaat langs Parma en dan blijft u deze weg volgen naar Bologna en Florence en vervolgens rijdt u door Umbria richting Rome. Vanaf Bologna kronkelt u dan dwars door de Apennijnen heen. Voor een vliegvakantie in Lazio kunt u vliegen naar Rome zelf, met de vliegvelden Ciampino en Fiumicino. Het voordeel is dat deze luchthavens gunstig liggen qua aansluiting op het wegennetwerk zodat u vervolgens snel op de snelweg zit, maar ook een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer naar Rome hebben. Een vliegreis naar de hoofdstad van Italië duurt vanuit Nederland zo’n anderhalf uur.

Weer en klimaat Lazio

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 12 13 15 18 23 27 30 30 27 22 16 13
Minimum temperatuur 3 4 5 8 11 15 17 18 15 11 7 4
Water temperatuur 12 13 15 15 18 21 24 26 23 21 18 13
Uren zon per dag 4 5 6 7 9 10 11 10 8 7 4 4
Dagen met neerslag 9 9 9 9 6 5 3 4 6 8 11 10
Luchtvochtigheid 72 72 72 74 74 74 72 73 72 74 73 72

Reizen naar Lazio

Lazio is een regio in het midden van Italië die omringd wordt door Toscane, Umbria, Abruzzo, Molise, Campania en de Tyrreense Zee. Lazio hoort niet echt bij het noorden of het zuiden. De hoofdstad is Rome, de grootste stad van deze regio beheerst, en de hoofdstad van heel Italië, zelfs van de gehele katholieke wereld. Lazio is verdeeld in vijf provincies: Frosinone, Latina, Rieti, Viterbo en Rome. Met Rome als hoofdstad is Lazio een zeer belangrijk gebied wat betreft geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie, religie en cultuur in het algemeen.

Cultuur vakantie Lazio

Maar er is hier veel meer te zien, want ook buiten Rome zijn verspreid over de regio honderden abdijen, kerken, monumenten en andere bezienswaardigheden te zien. De meest in het oog springende plaatsen zijn de Castelli Romani, de voormalige buitenplaatsen van de Romeinse elite, en het wereldberoemde Tivoli. De naam Lazio komt van het oude volk de Latijnen. Het is de bakermat van de Latijnse taal, en daarmee van alle Romaanse talen.

Lazio kende oorspronkelijk veel invloed van de Etrusken. Aan de grens met Toscane en Umbria vindt men hier nog veel restanten van. Daarna volgde de beroemde tijd van de Romeinen. Vanaf de middeleeuwen maakte Lazio tot in de 19e eeuw deel uit van de Kerkelijke Staat met de Paus aan het hoofd. Bij de eenwording van Italië in 1860 was Lazio een van de laatste regio’s die daar onderdeel van werd. Eerst was Turijn de hoofdstad van Italië, Rome werd dat in 1870.

Op vakantie naar Lazio, Andiamo!

extra'tje

Gaat u naar Lazio, dan gaat u niet alleen naar Rome, maar ook naar een zeer aantrekkelijke regio. Een regio met kleine en prachtige dorpjes. Wilt u niet naar het drukke strand dan kunt u terecht bij de mooie meren zoals Bolsena en Vico. En om de Italiaanse sfeer helemaal te proeven kunt u terecht in de historische steden waar u kunt genieten van een van de vele wijnen die deze streek produceert. Op vakantie naar Lazio, Andiamo!

Blog Rome: De eeuwige stad… Rome

De eerste keer dat ik Rome bezocht was toen ik nog jong was, tijdens een talenreis naar Pisa. Ik had voor Pisa gekozen omdat het mijn eerste reis in alleen was en Pisa redelijk klein en overzichtelijk is. Lees verder >>

 

Bekijk alle Campings in LazioFamiliecampings en Gezinscampings Lazio – Kleine Campings en Glamping Lazio

Aanbieders Camping Vakanties in Lazio
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!