Camping Rome

Camping Rome Vanaf een camping in Rome, Lazio een stedentrip maken is een ontdekkingstocht in een stad die uitpuilt van culturele schatten. Van wereldberoemde Romeinse opgravingen, maar ook een stil pleintje met een mooie fontein.

Als men dan weer verder loopt van het museum met de grote kunstschatten naar een markt met een dorps karakter lopen dan komt men door een pittoreske wijk.

Aanbieders Camping Vakanties in Rome
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Campings in Rome

Camping I Pini Family Park

Fiano Romano, Camping Lazio
Richtprijs €36 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Village Fabulous

Rome, Camping Lazio
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Marina di Roma

Passoscuri, Camping Lazio
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Village Flaminio

Rome, Camping Lazio
Richtprijs €47 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Internazionale
Richtprijs €40 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Rome

Camping Rome

Reizen v

Als u kampeert in de buurt van Rome dan is er doorgaans vanaf uw camping een goede verbinding met het de stad. Het historische centrum van Rome bevindt zich op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, met beroemde bezienswaardigheden als het Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Trevifontein, het Monument van Vittorio Emanuelle II en de in Vaticaanstad gelegen Sint-Pieter. Er ligt een en al geschiedenis en cultuur te wachten in Rome voor uw stedentrip.

Stedentrip Rome

De hoofdstad van Italië is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels. Inmiddels is Rome dusdanig gegroeid dat het zich bijna uitstrekt tot aan de Tyrreense Zee op 20 kilometer van het stadscentrum. De stad is gelegen aan de oevers van de rivier de Tiber en ook de Aniene doorkruist Rome.

Glamping Rome

Er is in Rome zoveel te zien dat zelfs de eigen inwoners van de stad nog vaak nieuwe dingen ontdekken. Als u tijdens uw stedentrip naar dit openlucht museum gaat, dan kunt u of het beste een plan maken om in ieder geval datgene te bekijken wat u absoluut niet wilt missen, of u gaat juist lekker dwalen door de verschillende delen van de stad om het unieke karakter het best te ervaren.

Vanaf de camping is Rome meestal goed te bereiken met een shuttle-service of met het openbaar vervoer. Het is niet lastig om tijdens een stedentrip de bezienswaardigheden van Rome te bezoeken. De onderlinge afstanden zijn goed te doen te voet.

Daarnaast heeft Rome prima openbaar vervoer met een uitgebreid busnet. De metro van Rome heeft twee lijnen, het is daardoor vrij klein maar ook overzichtelijk. Uiteraard is het openbaar vervoer zo geregeld dat u de belangrijkste punten van de stad goed kunt bereiken.

Weer en klimaat Rome

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 12 13 15 18 23 27 30 30 27 22 16 13
Minimum temperatuur 3 4 5 8 11 15 17 18 15 11 7 4
Water temperatuur 12 13 15 15 18 21 24 26 23 21 18 13
Uren zon per dag 4 5 6 7 9 10 11 10 8 7 4 4
Dagen met neerslag 9 9 9 9 6 5 3 4 6 8 11 10
Luchtvochtigheid 72 72 72 74 74 74 72 73 72 74 73 72

Op vakantie naar Rome, Andiamo!

Blog Rome: De eeuwige stad… Rome

De eerste keer dat ik Rome bezocht was toen ik nog jong was, tijdens een talenreis naar Pisa. Ik had voor Pisa gekozen omdat het mijn eerste reis in alleen was en Pisa redelijk klein en overzichtelijk is. Lees verder >>

Bekijk alle Campings in RomeFamiliecampings en Gezinscampings RomeKleine campings en Glamping Rome