Camping Lago Maggiore

Camping Lago Maggiore

Als u op een camping aan het Lago Maggiore vakantie viert dan kunt u lekker ontspannen. Het is een van de beroemdste meren van Italië en wordt met name zomers druk bezocht door toeristen.  Tevens is het een van de meest idyllische vakantie bestemmingen, gelegen in het noorden, een prachtig meer met langs de oevers een exotische beplanting. De mix van imposante bergen, veel natuurschoon met tuinen en parken en de oevers langs het meer met volop gezelligheid zorgt er voor dat u zich geen moment hoeft te vervelen. In dit prachtige groene decor kunt u genieten van de rust, maar heeft u ook mogelijkheden op en om het meer om lekker actief bezig te zijn. Het Lago Maggiore is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

Vakanties in de natuur – StrandvakantiesFamilievakanties

Campings aan het Lago Maggiore

Camping 2000

Castelletto-ticino, Camping Piemonte
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Lido Boschetto

Maccagno, Camping Lombardije
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Holiday

Feriolo, Camping Piemonte
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Valle Romantica

Cannobio, Camping Piemonte
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Riviera

Maderno, Camping Piemonte
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle Campings Lago Maggiore

Camping Lago Maggiore

reizen lago maggiore

Het Lago Maggiore is op het Gardameer na grootste meer van Italië en ligt op de grens met Zwitserland. De westzijde ligt in de Noord-Italiaanse regio Piëmonte en de oostzijde in Lombardije. Een ander mooi water in Lombardije omgeven door geweldig natuurschoon is het Iseomeer.
Het Lago Maggiore wordt omgeven door veel groen en hoge bergtoppen. Rondom dit schitterende meer liggen pittoreske dorpjes als Baveno, Cannobio, Meina en Stresa waar van alles te doen en te zien is. U vindt er historische gebouwen, winkeltjes en ’s avonds kunt u het gezellig maken in de restaurants en bars. In het meer liggen prachtige eilandjes als de Borromeïsche Eilanden met smalle straatjes, botanische tuinen en andere bezienswaardigheden.

 

Weer en klimaat Lago Maggiore

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 6 8 13 17 22 26 28 29 24 18 11 7
Minimum temperatuur -3 -2 1 6 11 15 17 17 12 7 2 -3
Water temperatuur 11 15 19 22 24 22 16
Uren zon per dag 2 4 5 6 7 8 9 8 6 4 2 2
Dagen met neerslag 11 13 16 15 14 15 12 13 14 16 13 12

 

Kamperen aan het Lago Maggiore

Vanaf de camping staat u zo aan het meer zelf, waar u heerlijk kunt relaxen op één van de mooie stranden bij bijv. de badplaatsen Brissago, Cannero, Tessina en Verbania. Doordat het water van het Lago Maggiore ontzettend schoon en helder is, kunt u hier niet alleen zwemmen, surfen, roeien, zeilen maar ook duiken en snorkelen. Daarnaast kunt u rondom het meer wandelen, mountainbiken en golfen.

De campings zijn zeer aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen. Door de verschillende elementen in het landschap kunt u vanaf uw camping aan het Lago Maggiore vele uiteenlopende activiteiten doen. Relaxen aan het water, sportief de bergen in trekken en opgaan in de natuur of één van de sfeervolle plaatsjes bezoeken.
Kom we gaan op vakantie naar het Lago Maggiore, Andiamo!

Bekijk alle Campings aan het Lago MaggioreFamiliecampings en GezinscampingsKleine campings en Glamping Lago Maggiore