Camping Campania

Camping CampaniaVakantie op een camping in Campania, een mooi stukje Italië waar u de atmosfeer van het zuiden, van de Mezzogiorno, zult opsnuiven. De naam Campania is ontleend aan Campania felix, komt uit het latijns en betekend gelukkig landschap. De streek doet zijn naam eer aan, eenmaal op vakantie in Campania en u voelt het geluk. Campania is een vruchtbare provincie en heeft een schitterende kust. De kustlijnen hebben een helderblauwe zee er zijn prachtige bomen en bloemen, verder zijn er schilderachtige dorpjes te ontdekken. Campania is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

Actieve VakantiesStrandvakantiesCulturele reizen

Aanbieders Camping Vakanties in Campania

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Bekijk de campings in Campania (10)

Camping Costa del Mito

Caprioli, Camping Campania
Richtprijs €50 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Trezene Village

Castellabate, Camping Campania
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Villaggio dei Pini

Licinella-Torre di Paestum, Camping Campania
Richtprijs €30 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping La Foce dei Tramonti

La Foce dei Tramonti Camping Village

Capaccio, Camping Campania
Richtprijs €43 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Village Baia Domizia

Sessa Aurunca, Camping Campania
Richtprijs €51 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings in Campania

Vakantie op een Camping in Campania

Camping in CampiniaVakanties Campania zijn reizen naar een van de mooiste gebieden van Italië. Het achterland is vulkanisch en herbergt Grieks-Romeinse stadjes en het spectaculaire Pompei dat in het jaar 79 n. Chr. onder as en lavastromen van de Vesuvius werd bedolven. Ook de hoofdstad Napels heeft een Grieks-Romeinse oorsprong. Het is een van de mooiste steden van Italië en vooral bekend om zijn wereldberoemde ‘O sole mio’, de heerlijke pizza en rijke kunstmusea. Bij het gebied behoren ook de eilanden Capri en Ischia net als de bekende steden Amalfi, Positano, Sorrento en Napels. In dit klassieke Italië is het heerlijk vakantie vieren.

U kunt uw vakantie in Campania alleen op uw kampeerterrein doorbrengen, maar dan mist het u het mooie van deze provincie, want Campania betekent een doolhof van smalle straatjes en kleine pleinen met bonte winkeltjes en karakteristieke markten, de typische restaurants. De gastvrijheid van de inwoners en de prachtige omgeving met de vele antieke sporen en Romeinse invloeden maken Campania tot een fantastische vakantiebestemming.

Camping in CampiniaCultuur vakantie Campania

De best bewaarde Griekse overblijfselen treft u aan in Paestum, de stad van Poseidon, bij Agripoli. Hier liggen schitterende tempels uit de 6e eeuw voor Christus, zoals die van Hera en Neptunus. De Romeinen hebben in Campania vele steden gesticht. De beroemdste is Pompei, dat in de 17e eeuw herontdekt werd en waar nog steeds opgravingen plaats vinden. Hier krijgt men een fascinerend beeld van het leven van de Romeinen. Andere prachtige Romeinse overblijfselen vindt u bij Benevento en Santa Maria Capua.

Maak van uw vakantie op een camping in Campania een avontuur. Niet door alleen Napels en de Vesuvius te bezoeken, maar vooral het betoverende landschap zijn het bekijken waard. Het mooiste landschap is ongetwijfeld Amalfitana. Langs de Amalfi kust liggen kleurrijke plaatsjes die tegen de bergwand lijken te zijn geplakt, zoals Sorrento en Positano. Ten zuiden van Napels ligt Il Cilento genaamd. De ongerepte natuur van dit nationaal park staat op de Unesco cultureel werelderfgoed.

Weer en klimaat Campania

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 12 13 15 18 23 26 29 30 27 22 17 14
Minimum temperatuur 4 5 6 8 12 15 18 18 16 12 8 5
Water temperatuur 15 14 14 15 18 22 25 27 25 22 19 16
Uren zon per dag 4 4 5 6 8 9 10 9 8 6 4 3
Dagen met neerslag 14 13 14 13 9 7 4 6 9 12 15 15

Strandvakanties Campania

Campania heeft prachtige badplaatsen, een turkoois gekleurde zee en panorama’s van de kust als was het een sprookje. In de schilderachtige kuststrook van de Cilento wacht een ongerept landschap met witte stranden en een helder blauwe zee. De grillige rotskust van Capri is het bezichtigen zeker waard en de kustweg van Positano en Vietri sul Mare biedt een ongekend uitzicht.

De Costa Campana bestaat uit de Costiera Amalfitana, ten noorden van de landtong en de Golfo di Sorrento, welke te vinden is aan de noordzijde van de landtong onder Napoli. Met zijn vele prachtige badplaatsen, blauwe zee en geweldige uitzichten over de zee, waant u zich in een sprookje en is dit gebied uitermate geschikt voor strandvertier, en cultuur, want net achter deze kust liggen de opgravingen van Pompeï en Ercolano.vakantie campania

Een van de mooiste kuststroken is Cilento met zijn schilderachtige uitzicht en witte stranden en de helder blauwe zee. En voor schitterende uitzichten langs de kust moet u de route van Positano naar Vietri sul Mare nemen. Langs de gehele kust vind u mooie zandstranden, met alle voorzieningen bij de hand zoals ligbedden en knusse restaurantjes. U weet wel, zo’n restaurantje met betoverende gerechten, waar de eigenaar druk gebarend, de keuken tot meer actie maant.

Op vakantie naar Campania, Andiamo!

Een vakantie op een camping in de regio Campania is een vakantie met zon, zee en strand met een zacht klimaat en verbluffende mooie landschappen. Ook een uitstapje naar hoofdstad Napels of een naar het eiland Capri of Pompeii mag niet op programma missen. Vakantie vieren in Campania is cultuur opsnuiven van Italië. Op vakantie naar Campania, Andiamo!

 

Blog van Nederlanders in Italie: “Napels laat niemand onberoerd”

Op internet las ik verhalen over Napels, die ongepolijste diamant in Campania. Lawaaierig, chaotisch, gevaarlijk. Sommigen sloten de stad in hun armen, anderen verafschuwden haar. Het werd al snel duidelijk: de stad liet niemand onberoerd. Daar moest ik heen, ondanks alle waarschuwingen over vervuiling en maffia. Lees verder >>

Bekijk alle Campings in CampaniaFamiliecampings en Gezinscampings CampaniaKleine campings en Glamping Campania

 

Aanbieders Camping Vakanties in Campania
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!