Camping Bloemenrivièra

Campings BloemenrivièraCamping aan de Italiaanse Bloemenrivièra, deze beroemde streek bevindt zich in de regio Liguria tussen de Franse grens en de kust van Toscane en loopt van Ventimiglia tot La Spezia. Deze prachtige kuststrook wordt voor niets Bloemenrivièra genoemd, prachtige dorpjes met de vele bloemen zoals rozen, geraniums, bouganvilles en orchideeën, deze in combinatie met de zee maakt uw vakantie een onvergetelijke tijd. Vanaf uw camping is er veel te ontdekken, zoals de felgekleurde huisjes langs de kades van Portofino en Santa Margharita, het nationaal park Cinque Terre, de kilometerslange zandstranden en de ongekende bloemenpracht.

De Bloemenriviera is uitermate geschikt voor de volgende type camping vakanties in Italië:

Vakanties in de natuur – StrandvakantiesCulturele reizen

 

Aanbieders Camping Vakanties in Bloemenrivièra
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Campings Bloemenrivièra

Camping San Sebastiano

Laigueglia, Camping Liguria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Camping Marino

Camping Marino

Diano-marina, Camping Liguria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Monti e Mare

Alassio, Camping Liguria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Charly

Savona, Camping Liguria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping De Wijnstok

Imperia, Camping Liguria
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle campings aan de Bloemenrivièra

Camping Bloemenrivièra

Camping BloemenrivièraEen van de mooiste steden aan de kust van de Bloemenrivièra  is de oude havenstad Genua, dit elegante stadje heeft alles wat de Bloemenrivièra zo aantrekkelijk maakt: tuinen vol exotische bloemen, wuivende palmen, prachtige stranden en fraaie villa’s en paleisjes die rond 1900 werden gebouwd door Russische en Engelse aristocraten. Hier kunt u heerlijk rondwandelen of een terrasje pakken in de oude haven.

Verder naar het westen toe ligt het beroemde Cinque Terre. Vijf prachtige dorpjes die op een rotskust gebouwd zijn. Je kunt er met de trein heen, maar ook wandelend langs een mooi wandelpad is een optie waar u tegelijk kunt genieten van het mooie uitzicht over zee.

Vakantie met natuur en cultuur

Een bezoek aan de grotten van Toirano kunnen wij u aanbevelen. U kunt deze in het binnenland gelegen plek met pre-historische vondsten via de Melogno Pas (1 km) bereiken. Bekijk de resten van een reeds eeuwen uitgestorven soort holenbeer of de eerste vastgelegde voetstap uit de historie van een Neandertaler.

camping bloemenrivieraHet pittoreske plaatsje Portofino is zeker een bezoekje waard. Dit historische dorpje is eigenlijk een museum op zich. Ook een bezoek aan het ministaatje Monaco, dat op slechts korte afstand van de Italiaanse Riviera ligt, is een aanrader.

Tevens kunt de leuke markten bezoeken zoals van San Remo en Dolceacqua, wat een mooi middeleeuws stadje is. Verder zijn in de directe omgeving van San Remo leuke plaatsjes te vinden waar bijna elke dag wel een markt is. Op verschillende plaatsen wordt op zondag een antiekmarkt georganiseerd. Hierover kunt u meestal de informatie krijgen  bij de infobalie op uw kampeerterrein.

Weer en klimaat Bloemenriviera

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 7 8 12 16 19 23 26 27 23 18 12 9
Minimum temperatuur 2 2 5 8 10 14 17 17 14 11 7 4
Water temperatuur 15 14 14 16 21 26 26 26 24 22 20 17
Uren zon per dag 5 5 7 10 11 11 12 12 10 6 5 5
Dagen met neerslag 10 11 12 14 14 12 11 10 11 12 13 11

Strandvakanties Bloemenrivièra

Vakantie BloemenrivieraDe mooiste stranden van Italië zijn wel aan de Bloemenrivièra en met de gemiddelde temperatuur van 28 graden is vakantie vieren aan de Bloemenrivièra ideaal geschikt voor een zon- en strandvakantie. Deze kust staat behalve om de vele badplaatsen ook bekend om de bloementeelt (voornamelijk ten behoeve van de parfumindustrie) en de olijventeelt. Het warme klimaat in deze regio zorgt voor sub-tropische bomengroei met palmbomen en de prachtige paarse bougainville als waterval.

De vele campings, het strand en vertier, het populaire casino in San Remo, de vele mooie winkeltjes en het nabij gelegen Monaco maken deze tot een kuststreek die een bezoek zeker de moeite waard is. De westkust, tot Genua, is rotsachtig met smalle zandstranden terwijl de oostkust over brede zandstranden beschikt. Tevens zijn de meeste stranden direct aangrezend aan het kampeerterrein waar u verblijft. Op vakantie naar de Bloemenriviéra, Andiamo!

Bekijk alle Campings aan de BloemenrivieraFamiliecampings en Gezinscampings aan de Bloemenriviera – Kleine campings en Glamping aan de Bloemenriviera

 

Aanbieders Camping Vakanties in Bloemenrivièra
Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!