Camping Sardinië

Campings SardinieCampings Sardinië zijn een ware sensatie voor uw vakantie. Het eiland is even magisch als fascinerend. Sardinië (Sardegna) biedt u een weelde van ongerepte natuur, kristalhelder zeewater en ongelooflijk mooie stranden. Wie aan Sardinië denkt, denkt vaak aan een strandbestemming. Echter Sardinië heeft meer gezichten. Zo heeft Sardinië een indrukwekkende natuur met een heuvelachtig tot soms bergachtig landschap en een schitterende flora en fauna. Dankzij het subtropische, mediterrane klimaat van Sardinië kan het er in de zomer heel erg warm worden en zijn de winters over het algemeen mild. Een goede plek om te overwinteren dus.

Aanbieders Camping Vakanties op Sardinië

Luxe kampeervakanties in Europa Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!

Bekijk de Campings op Sardinië (50)

Camping Bella Sardinia

Cuglieri, Camping Sardinië
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Village Ultima Spiaggia

Barisardo, Camping Sardinië
Richtprijs €45 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Golfo dell’Asinara

Sorso, Camping Sardinië
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Cala d’Ostia

Pula, Camping Sardinië
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite

Camping Iscrixedda

Lotzorai, Camping Sardinië
Richtprijs €35 hoogseizoen
Meer info  Bezoek campingwebsite
Alle Campings op Sardinië

Vakanties op een Camping op Sardinië

SardiniëEen camping op Sardinië is populair als vakantiebestemming voor de Italianen van het vasteland. De bijna 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust zeer rotsachtig met prachtige granietformaties. Ga met de auto naar Sardinië omdat u kan kiezen uit meerdere veerdiensten vanuit verschillende havens. Maar ook met het vliegtuig is het de moeite waard om uw vakantie hier te vieren. En als u uw vakantie hier viert moet u de Sardijnse keuken proberen. Deze is al net zo afwisselend als het landschap. Zoals te verwachten is kent men vele visspecialiteiten (men zegt zelfs de “beste kreeft ter wereld”), maar ook uit het binnenland komen lokale specialiteiten zoals geroosterd varken en saucijzen van wild zwijn.

Stedentrips Sardinië

Wilt u steden bezoeken dan zijn Alghero, Porto Cervo en Cagliari, de zuidelijk gelegen hoofdstad van het eiland, de mooiste om even aan te doen. Het noorden doet eerder denken aan een Italiaanse versie van chique Puerto Banus of jetset favoriet Saint Tropez. Daarnaast kunnen cultuurliefhebbers hier hun hart ophalen met prachtige bezienswaardigheden uit de Romeinse en Byzantynse tijd, en de overblijfselen van de Spaanse invloeden. Een dergelijke reis zal u zonder twijfel goed doen, dus ga lekker op vakantie naar een camping op Sardinië!

Camping SardinieCultuurvakantie op Sardinië

Ook op het gebied van cultuur is er tijdens een vakantie op Sardinië genoeg te beleven. Dit is het enige eiland in de Middellandse zee dat 150.000 jaar geleden al bevolkt was. Het eiland is in de loop der eeuwen door vele volken overheerst. Prehistorische stammen hebben hier gewoond die indrukwekkende monumenten hebben nagelaten zoals de Domus de Janas en de Nuraghi.

Dit zijn kegelvormige constructies opgebouwd uit losse stenen zonder cement. Ze dateren van ongeveer 1500 voor Christus en zijn gebouwd door een volk waarvan niets bekend is. Ze hebben geen schrift nagelaten, maar wel zo’n 30.000 nuraghi waarvan er nu nog zo’n 7.000 over zijn. Sommige zijn op zichzelf staande verdedigingstorens, andere vormen onderdeel van een complex met huizen, burchten, tempels en graftombenen.

Later kwamen de Feniciërs en de Carthagers naar Sardinië en daarna de Romeinen, de Vandalen, de Byzantijnen en de Saracenen. De oorspronkelijke bevolking trok weg van de kust en trok naar de bergen waar ze schapen gingen houden. Vanwege deze geschiedenis bevat het eiland een smeltkroes van volkeren en culturen. Door de geïsoleerde ligging van het eiland en de autonome status heeft Sardinië toch de sterke eigen identiteit kunnen behouden.

Vakantie in de natuur

Gaat u vakantie vieren op Sardinië zult u ontdekken dat het een ware sensatie zal worden. Het eiland heeft een subtropisch klimaat en heeft lange stranden aan de zuidkust, die zeer aantrekkelijk zijn voor toeristen. De kustlijn is 1800 kilometer lang, en heeft vele baaien en inhammen.

Het eiland heeft een schilderachtig uiterlijk en dat komt door de vele heuvels en bergen en de schitterende kerken en basilieken. Maar de meeste toeristen die aan Sardinië denken, denken meestal aan een strandvakantie. Maar Sardinië biedt meer, ongerepte natuur en een schitterende fauna. Dankzij het subtropische klimaat kan het in de zomer zeer warm worden en zijn de winters vaak mild.

Strandvakanties op Sardinië

De 1850 kilometer lange kustlijn is natuurlijk erg aantrekkelijk voor de zon- en strandaanbidders. U kunt dan ook genieten van prachtige kilometerslange zandstranden of van ontelbare gezellige kleine baaitjes, omringd door vele kliffen, en schelp- en kiezelstranden. De stranden bestaan over het algemeen uit zand. Het merendeel van de stranden is geschikt voor kinderen. De afloop van de zeebodem is in de meeste plaatsen vrij geleidelijk. Alleen de oostkust en noordoostkust zijn zeer rotsachtig. Het zeewater is zeer helder en heeft een specifieke kleur.

De meest bekende en drukst bezochte stranden liggen in het Noordoosten aan de bekende Costa Smeralda. De Costa Smeralda is erg mooi en heeft een authentieke uitstraling. Aan de Costa Smeralda ligt de mondaine badplaats Porto Cervo. Dit is de Sardijnse versie van Saint Tropez voor de jetset van Italië. Bent u op zoek naar minder drukke kampeerterreinen, mooie ongerepte stranden, dan kunt u die vinden in de omgeving van de Golfo di Orosei en het plaatsje Cala Gonone ten oosten van Nuoro. Een leuk plaatsje met prachtige stranden en spectaculaire baaien en grotten. Hier kunt u fantastisch duiken en mooie wandelingen maken. Kies voor uw vakantie een camping op Sardinië als bestemming als u een strandvakantie wilt combineren met bezoekjes aan prachtige natuur.

Weer en klimaat Sardinië

Jan. Feb. Maa. Apr. Mei Juni Juli Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Maximum temperatuur 13 14 16 18 23 27 30 30 27 23 17 15
Minimum temperatuur 5 6 7 8 12 16 18 19 17 13 9 6
Water temperatuur 14 14 15 15 17 21 23 26 24 22 20 16
Uren zon per dag 5 6 7 8 8 10 11 10 8 6 5 4
Dagen met neerslag 11 7 8 10 8 4 2 3 7 7 17 13
Luchtvochtigheid 84 79 75 73 74 68 68 70 73 78 82 83

Kamperen Sardinië

Campings in SardiniëSardinië is zeer geschikt voor een autovakantie. Vanaf Cagliari leiden snelwegen noordwaarts richting Sassari en Olbia. Verder is het eiland goed begaanbaar door een goed onderhouden regionaal wegennet. Wel neemt het rijden tussen de kleinere plaatsen vaak relatief veel tijd in beslag. Door het heuvelachtige landschap zijn de wegen vaak zeer bochtig. De grotere plaatsen zijn ook per trein bereikbaar.

Sardinië is goed te bereiken met de veerboot vanaf Genua of Livorno. Er zijn meerdere afvaarten per week en in het hoogseizoen zelfs meerdere per dag. Genua is ongeveer 1200 kilometer rijden vanuit Nederland, Livorno is iets verder (zo’n 1350 kilometer). Het voordeel is dat u gewoon uw eigen auto bij u heeft om het eiland te bewonderen. De kosten voor de veerboot kunnen flink uiteenlopen, van enkele tientjes tot een paar honderd euro, dus het is belangrijk dit goed uit te zoeken.

Ook met het vliegtuig is Sardinië prima te bereiken. Vanuit Nederland is het ongeveer 2 uur en een kwartier vliegen. Daarbij kunt u kiezen om te vliegen vanaf Amsterdam of Eindhoven, of net over de grens Brussel of Dusseldorf. U kunt met zowel reguliere vliegmaatschappijen als met de prijsvechters vliegen op Olbia, Alghero of Cagliari waar u vervolgens een auto kunt huren. Dus samen met de autovakantie is dit een uitstekende manier om uw vakantiebestemming op Sardinië te bereiken.

Op vakantie naar Sardinië, Andiamo!

Vakantie Sardinië

Sardinië is een schitterend eiland met uitgebreide mogelijkheden voor vrijwel iedereen. Tijdens uw vakantie op Sardinië zult u geen massa-toerisme treffen, terwijl het een eiland is dat iedereen zou moeten ontdekken. Kunst en cultuur, mooie witte zandstranden met veel vertier of juist heerlijk ongerept met ongekend helder zeewater, drukke steden en een verlaten, ongerept binnenland met een wonderschone natuur.
Op Sardinië kunt u heerlijk wandelen, fietsen of kennis maken met de de gastvrijheid van de inwoners met hun authentieke tradities. Dit alles vormt een wereld vol weelde waar u kunt genieten van een unieke sfeer. Laat u verrassen door de verschillende kanten van Sardinië.

De authentieke sfeer van het eiland is nog steeds voelbaar. Hier zijn nog volkomen geïsoleerde bergdorpen waarvan de inwoners zichzelf vooral beschouwen als Sardijnen en niet zozeer als Italianen. Hoewel de Sardijnen bekend staan als een eigenzinnig en trots volk, zijn ze erg gastvrij. Het Sardisch wordt als een bijzondere Italiaanse taal beschouwd, maar is voor de ‘vastelander’ onverstaanbaar.

Voor degene die Sardinië gaat verkennen herbergt het voortdurend veranderende landschap vele kunstschatten. De barok kerken en Romeinse basilieken zijn bijzonder fraai in het schilderachtig landschapsdecor gelegen. Op vakantie naar Sardinië, Andiamo!

Blog: Het geheim van een lang en gelukkig leven vind je op Sardinië!

Ons hele leven lang dromen we van een lang en vooral een gelukkig leven. Uit onderzoek is gebleken dat er een aantal plekken op de aarde zijn waar dit al heel goed mogelijk is. Zo heeft Sardinië bijvoorbeeld maar liefst zes gemeentes die een Blue-Zone titel hebben. Lees verder >>

Bekijk alle Campings in SardiniëFamiliecampings en Gezinscampings Sardinië – Kleine Campings en Glamping Sardinië

 

Camping Vakanties Sardinië

Vacanceselect is specialist en voorloper op glampinggebied en bied gezinsvakanties aan in heel Europa!